آشنایی با انواع میکسر صنعتی

میکسر صنعتی استیل باید دارای چه خصوصیاتی باشد

ورق استیل 316 در تولید انواع مختلفی از میکسر ها مورد استفاده قرار می گیرد. این نوع از میکسر دارای طول عمر بالاتر و سلامت محصول بالاتری می باشند.

شرکت آران شهاب
شرکت آران شهاب

فهرست موضوعات

 

مقدمه

عملکرد میکسرهای صنعتی

طراحی و ساخت میکسر صنعتی

کاربرد همزن صنعتی

انواع میکسر صنعتی


مقدمه

تولیدکنندگان صنعتی برای ترکیب و خردکردن مواد اولیه شان، از وسیله ای تحت عنوان میکسر استفاده می کنند. میکسر یا همان همزن، مواد را مخلوط یا همگن می کند و مواد مختلف را به ماده ای واحد تبدیل می کند. همزن از توانایی مخلوط کردن هر نوع مایع یا جامدی برخوردار است و هدف از آن، دستیابی به ماده مورد نیاز می باشد. اجزای تشکیل دهنده یک میکسر عبارت است از مخزن اصلی و تیغه دوار.

عملکرد میکسرهای صنعتی

میکسر بسته به موضوع استفاده و همچنین مواد مورد نظر می تواند از انواع بیلچه ها، پاروهای عریض و یا تیغه های تیز برای مخلوط کردن مواد استفاده کند. تجهیزات جانبی میکسر معمولاً شامل چند نوع تیغه مختلف می باشد تا برای مخلوط کردن مواد با قابلیت های مختلف بتوان آنها را تعویض و جابجا نمود. همزن در بسیاری از موارد، هنگام مراحل پردازش و تولید محصول با استفاده از تیغه های موتوری پر قدرت خود، می تواند ترکیب انواع مواد را به مرحله ذوب برساند.

 

میکسر استیل

 

طراحی و ساخت میکسر صنعتی

میکسرها یکی از مهم ترین ماشین آلات در بسیاری از صنایع محسوب می شوند. در تولید بسیاری از محصولات، گام اول ترکیب مواد با یکدیگر است. همین کافیست تا به اهمیت این وسیله پی ببریم. بسیاری از فرآیندهای صنعتی وابسته به میکسر هستند، زیرا برخی مواد وجود دارند که برای ورود به مراحل بعدی باید کاملاً خرد و مخلوط شوند. بنابراین، کیفیت این وسیله از نظر استحکام و دوام باید سطح قابل قبولی داشته باشد و همچنین قابل اعتماد باشد.
این دستگاه بایستی با استفاده از با کیفیت ترین مواد ممکن ساخته شود. همچنین فرآیند تولید و مونتاژ قطعات نیز بایستی با دقت و کیفیت بالایی اجرا شود. این تجهیزات با توجه به موادی که داخلشان قرار است ترکیب شود، باید استحکام زیاد و مقاومت بالایی در برابر خوردگی داشته باشند. یکی از مواد ترجیحی در ساخت مخزن و همچنین تیغه های میکسرهای صنعتی، آلیاژی تحت عنوان ورق استیل 316 (مشهور به ورق استیل ضد اسید) می باشد. بسیاری از مواد ترکیبی ممکن است خاصیت اسیدی و در نتیجه خورندگی بالا داشته باشند، بنابراین، ورق استیل ضد اسیدی با توجه به ماهیتی که دارد، انتخابی منطقی در چنین کاربردی می باشد.
دیگر عامل مهم در طراحی میکسر صنعتی، طراحی تیغه و همچنین انتخاب الکتروموتور (با قدرت مناسب) می باشد. برخی شرکت ها و صنایع، به سرعت بالایی در مخلوط کردن مواد نیازمندند که این موضوع باید در فاکتورهای طراحی لحاظ گردد.

کاربرد همزن صنعتی

میکسر صنعتی در اکثر صنایع با تولیدات تجاری نسبتاً بالا کاربرد دارد. این تجهیزات از قابلیت پردازش و ترکیب مواد در حجم های بالا برخوردارند. این همزن ها متشکل از مخزنی بزرگ برای نگهداری مواد و همچنین تیغه هایی تیز با هدف در هم شکستن و مخلوط کردن مواد می باشند. از مهم ترین صنایعی که این وسیله در آنها کاربرد دارد می توان به صنعت خمیر و کاغذ، صنایع کشاورزی و شیمیایی، تولید مواد غذایی، دارویی، آرایشی و بهداشتی و . . . اشاره کرد.

انواع میکسر صنعتی

در ادامه به معرفی و بررسی انواع همزن صنعتی پرداخته می شود.
میکسر ساکن: تیغه های مورد استفاده در این وسیله، صاف، نازک و نواری شکل است. نام این میکسر از آنجا که متشکل از اجزایی بدون حرکت است، ساکن نام گذاری شده است. البته طراحی آن به گونه ای است که مخزن مسدود می شود و مواد با نیروی زیادی با یکدیگر ترکیب می شوند. آرایش تیغه های این میکسر بسیار ساده است، بنابراین نظافت و نگهداری آن بسیار راحت می باشد.
همزن پارویی: داخل این میکسر پارویی بزرگ کار شده است که حول محور افقی چرخیده و مواد را ترکیب می کند. 
میکسر برشی: این وسیله سرعت ترکیب بسیار بالایی دارد و برای اهدافی چون تجزیه و کاهش اندازه ذرات، پراکنده سازی و همگن کردن انواع مواد مایع و جامد طراحی شده است.
میکسر درام: این میکسر با کاربرد ترکیب مواد با گرانروی پایین یا متوسط (مانند چسب یا سیمان) ساخته شده است. میکسر درام متشکل از مخزنی استوانه ای است که چرخش آن باعث ترکیب شدن مواد می شود. این وسیله از قابلیت مخلوط کردن مواد با اندازه های مختلف برخوردار است.
 

میکسر استیل

 

هموژنایزر: این همزن به منظور ترکیب کردن کامل مواد، تجزیه و خرد کردن آنها مورد استفاده قرار می گیرد. میکسر هموژنایزر از جمله تجهیزاتی است که در تحقیقات علمی در زمینه تکنولوژی و پردازش مواد غذایی کاربردهای زیادی دارد. نمونه محصولات خوراکی تهیه شده توسط هموژنایزر عبارتند از: شیر و خامه.
میکسر مایعات: از این تجهیزات برای پردازش مواد با ویسکوزیته پایین (مانند مایعات) استفاده می شود. کاربرد این همزن عمدتاً به منظور تسریع و افزایش کیفیت در بخش فرآیند تولید بوده و به تنهایی نمی تواند عمل اختلاط را انجام دهد. این میکسر برای استفاده در خصوص مواد سخت و چسبناک ایده آل نیست.
همزن دسته ای: این هم زن عمدتاً برای ترکیب مواد به صورت غیرهمزمان کاربرد دارد. برای انجام این فرآیند، میکسر بخشی از مواد را مخلوط و سپس با مواد بعدی تعویض می شود.


امتیاز شما به این مطلب چقدر است؟


ارسال نظر درباره این موضوع

Loading...
تماس بگیرید